Det er flere lån som lar seg utbetale på dagen, men en fellesnevner for at dette skal være mulig er at man søker på formiddagen mens folk ennå er på jobb. Det er nemlig litt vanskelig å få utbetalt lånet klokka 10 på kvelden, og dersom du søker såpass sent får du trolig verken svar eller penger før neste arbeidsdag.

Det er mest vanlig at det tar 2-4 dager etter godkjent søknad før lånet er på kontoen din, men det er likevel noen som sender over pengene samme dag. Det er ikke så veldig mange som gjør det, og derfor kan det lønne seg å sjekke opp utbetalingstidene til de forskjellige aktørene. Og legg merke til svar samme dag ikke er det samme som utbetaling samme dag.
Ettersom det er blitt ulovlig å markedsføre lån med at de blir utbetalt med det samme er det blitt litt verre å finne en god oversikt over hvilke låntilbydere som gjør dette eller ikke.
Om de ikke har noen informasjon om dette på nettsidene sine kan du enkelt nok ta en telefon inn til dem for å høre hvor lang tid det kommer til å ta.
For å få utbetalt et lån må man signere et gjeldsbrev, og stort sett får man sendt dette i posten. Deretter må du sende det tilbake, og da tar det gjerne flere dager før du kan få overført pengene til kontoen din. Derfor bør du se etter lånutgivere som gir deg lån hvor du kan signere med Bank-ID, da dette gir deg mulighet til å få, signere og returnere gjeldsbrevet på noen få minutter.

Om du fysisk møter opp i banken for å få lån er det større sjanse for å få lånet utbetalt på dagen enn dersom du søker om lån på internett. I banken kan du nemlig få svar med én gang mens du ennå er på kontoret der, mens søk på internett kan bruke noen timer på å gi deg svar. Dersom du søker lån i den samme banken som du allerede har kontoer fra er det ennå mer vanlig at du får pengene utbetalt med én gang, da de ikke trenger å opprette en ny konto eller noe sånt, bare flytte over pengene fra deres konto til din egen.

Noen banker opererer for øvrig med en dags «ventetid» på pengeoverføringer, noe som betyr at dersom noen sender penger til deg får du ikke pengene inn på konto før formiddagen neste dag, selv om pengene ble sendt fra utlåneren samme dag. Praksisen for dette er forskjellige fra bank til bank, men mange banker har dette som en måte for å tjene penger på renter den dagen de har pengene dine, og det er dermed vanskelig å omgå dette. Dersom lånutgiveren din gir deg en egen konto med penger på, som du kan styre via en nettbank eller lignende, fremfor å overføre pengene til kontoen du allerede har, slipper man selvfølgelig denne sperren. Hvorvidt du får dem på en egen konto eller overført til den eksisterende kontoen din er også avhengig av långiveren, så dette kan man også sjekke opp før man søker om lånet.