Lån uten egenkapital

Det er mange som drømmer om å ta opp lån uten egenkapital, og i noen tilfeller er det mulig. Små lån som forbrukslån eller billån er ofte greie å få tatt opp uten egenkapital dersom inntekten er god nok, mens større lån som boliglån er mye vanskeligere.

På grunn av økonomisk usikkerhet er det ikke like lett å få boliglån uten å ha egenkapital nå om dagen som det var for en 10 til 15 år siden. Bankene har strammet inn, men det er likevel mulig dersom du virkelig går inn for det.  Det aller beste tipset for å øke sjansene for å få tatt opp et boliglån uten egenkapital er å oppsøke lokalbanken din. Disse er ofte mye villigere til å hjelpe med et boliglån enn større banker, og det er dessuten en fordel om du er en kunde i banken fra før av.

Selv om du har vært kunde i banken i alle år og har en god inntekt er det ikke sikkert at du får lån til bolig. Så lenge du ikke har egenkapital så er det en stor sjanse for at de sier nei, men da får du bare prøve videre. I de fleste kommuner er det veldig mange forskjellige låntilbydere, og du bør forsøke å søke hos alle.

Det er også mange banker og andre utlånere som lar deg søke om boliglån over internett, men når du ikke har egenkapital er det trolig ikke verdt tiden. Det er nemlig en god sjanse for at søknaden blir automatisk avslått uten at noen mennesker har sett på den, og trolig får du mye bedre sjanser om du prater med en kunderådgiver i banken. Legg ved alt av budsjetter og ha med en oversikt over alle utgiftsposter slik at du kan bevise at du klarer å betjene lånet. Dersom du søker i en bank som ikke er din egen så ta med minst tre lønnsslipper for å bevise hvor god inntekt du har. Det hjelper også om du har vært ansatt i bedriften lenge og har en god og forutsigbar fremtid der.

Når man skal ta opp et boliglån er det som oftest veldig lønnsomt å sjekke med alle låntilbyderne og sammenligne renter, men dersom du er i den situasjonen at du ikke har noen egenkapital så må du nesten være fornøyd med dem som er villige til å låne til deg. Kanskje får du høy rente, men dersom du er flink og betaler ned på lånet kan du heller søke om en bedre avtale noen år frem i tiden. Dette kan du gjøre ved å sende en forespørsel til alle bankene og høre om de har bedre vilkår og er villige til å ta over lånet ditt.

Som dere nå skjønner er det ikke så lett å få tatt opp boliglån uten egenkapital, så det aller beste dere kan gjøre er å sette dere ned og spare opp så mye som mulig før dere søker om lånet. Dersom du er innenfor gruppen som kan ha en BSU-konto bør du lage det, da det gir både god rente og skattefradrag. I tillegg viser den banken at du er interessert i å spare til bolig, selv om du ikke nødvendigvis har spart opp så mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *