Lån uten inntekt

Dersom man ikke har en fast inntekt kan det ofte være veldig vrient å få tak i lån, men i noen tilfeller skal det likevel la seg gjøre. Selvfølgelig får man ikke tatt opp store lån som boliglån uten inntekt, men smålån som forbrukslån kan være mulig.

Det er også en måte man ganske enkelt kan få innvilget lån uten inntekt, og det er ved å bruke en kausjonist. Det vil si at du må finne noen som er villige til å risikere egne eiendeler for deg. Å ta opp et lån med en kausjonist fungerer slik at man går til banken sammen med kausjonisten for å ta opp lånet. Der tar du hele lånet i ditt navn, mens kausjonisten må stille sikkerhet i lånet ditt. For eksempel kan denne sikkerheten være båt, bil eller bolig. Det som skjer videre er at du betaler lånet med renter og avdrag selv, men dersom du ikke betaler kan banken kreve pengene av kausjonisten. Dersom heller ikke kausjonisten betaler avdragene har banken rett til å ta sikkerheten som kausjonisten godkjente for å selge den som et tvangssalg. Så å ta opp lån med en kausjonist er kanskje ikke den beste løsningen for alle, men likevel er løsning som er verdt å merke seg når man ikke har inntekter.

Det er også en rekke banker som spesialiserer seg på å låne ut små beløp til folk uten fast inntekt eller andre garantier for lånet, men disse har ofte skyhøye renter og avgifter. Ettersom det er strenge regler for hvem som kan låne ut penger i Norge er ofte disse nisjebankene på svensk, men det kan likevel være helt greit å låne fra dem. Men før du låner penger fra en svensk bank bør du sjekke opp vilkårene grundig, samt søke opp brukererfaringer om banken.

Dersom du ikke har en inntekt fordi du skal studere er det også mulig å få tatt opp lån i banker. De er ofte villige til å låne litt til studenter som trenger penger til å dekke levekostnader og skolepenger, men også her må du nok innom flere banker for å finne en som er villig til å gjøre dette. I tillegg får man jo selvfølgelig et lån av Lånekassen, og dette får man stort sett uansett om man har inntekt, formue eller noe som helst annet.

Dersom du rett og slett ikke får lån fra en bank eller annen låntilbyder kan man jo alltids prøve å få tatt opp et privat lån. Dersom det er snakk om et lite lån på f. eks 10 000 kr er det ofte mulig å få lånt dette av familie eller venner. Om man går for dette valget er det viktig å skrive en god kontrakt som blant annet inneholder når man skal betale tilbake, hvilke summer man skal betale, hvilken rente man skal forholde seg til og ikke minst hva man skal gjøre i det tilfellet at man ikke har råd til å betale til tiden. Pass på at begge partene får en kopi hver av kontrakten som begge skriver under på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *