Ungdom i alderen 18-25 kan skaffe seg lån uten sikkerhet dersom de er i fast jobb. Har man litt likviditetsproblemer når vennegjengen skal av gårde til Ayia Napa eller Magaluf, så vil man nok slite litt med betalingen dessverre. Men man har noen alternativer dersom man er villig til å se på forbrukslån eller kredittkort for å skaffe seg noen lån uten sikkerhet.

Men hva er egentlig et lån uten sikkerhet?

Det er det motsatte av et lån der man stiller noe i sikkerhet (sjokk?). Har man en MC, bil eller hus, så vil man ganske ofte bli nødt til å stille noe i sikkerhet hos banken for at man betaler ned avdragene slik det er avtalt med banken. Har man dog ikke noen av disse tingene, så vil man nok allikevel kunne skaffe seg et lån – men da med noe høyere renter og lavere nedbetalingstid.

Slike lån kalles lån uten sikkerhet.

Og veldig mange ungdom pleier den dag i dag å skaffe seg slik finansiering på grunn av de mange mulighetene og de store fordelene. Har man jobb, så vil man være klar på å kunne betale ned lånet rimelig kjapt etter at man har skaffet seg det, noe som gir en stor fordel for veldig mange mennesker som tjener helt greit. Spesielt ungdom er dog utsatt til å ta opp veldig mange lån av gangen, noe som kan skape problemer når du skal betale alt ned.

For hva er det man kan bruke et slikt forbrukslån på?

Svaret er kort og presist; alt mulig. Det stilles som regel ingen faste rammer på hva banken ønsker at du skal bruke lånet til, men det kan være lurt å sette av en plan slik at alle pengene ikke forsvinner så fort du har fått dem inn på konto. Sett opp et slags budsjett der du viser til hvilke ting du ønsker å kjøpe og antar sånn cirka verdien på hver av dem slik at du ikke går på en smell privatøkonomisk.

Her på siden kan du sjekke ut hvilke lån uten sikkerhet du kan skaffe deg, og hvilke som er gode for ungdom i sin beste alder.

Det er ikke sikkert det er så dumt å eie noen ting, men man kan fint klare seg uten akkurat det når man er i ung alder. Selv vil jeg egentlig anbefale å skaffe seg hurtige og raske lån når man er ung slik at man kan betale de ned kjapt og bli ferdig med det hele. Man kan også skaffe seg et kredittkort med kredittgrense som er litt høy slik at man kan finansiere hverdagen med dette.

Et kredittkort er noe alle voksne mennesker i Norge bør ha.