Lån uten sikkerhet når du er 20 år

Når man er så ung som 20 år er det mye vanskeligere å få lån enn dersom man er eldre, men det er likevel ikke umulig. Det viktigste er at man har en fast inntekt på over 150 000kr eller høyere i året, ikke har noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, og har en ryddig og fin økonomi.

Det er veldig mange låntilbydere og banker som har aldersgrenser på 23 eller 25 år for å få forbrukslån, men det er ikke alle. I tillegg er det noen som kan være villige til å droppe denne aldersgrensen dersom man har en ryddig økonomi og en stabil inntekt. Så selv om nettsidene sier at man må være 25 år for å søke er det lov å gjøre et forsøk. Om du får et automatisk avslag er det også mulig å ta personlig kontakt med dem for å prøve å overtale dem til å gi deg lån. Ofte kan det løse seg, spesielt om det er snakk om et lite lån på f.eks. 10 000 eller lignende summer.

Dersom du fysisk skal møte noen for å snakke om lånet kan det lønne seg å ha en god økonomisk plan som inkluderer alt av både inntekter og utgifter. Poenget med et slikt møte er nemlig å overtale långiveren at du har en ryddig økonomi og dermed vil klare å nedbetale hele lånet til avtalt tid.

Når man søker et lån uten sikkerhet blir selvfølgelig renta en del høyere enn om man har en skikkelig sikkerhet, men den effektive renta varierer fortsatt stort. Derfor bør man ta en skikkelig gjennomgang av flere låntilbydere før man begynner å sende inn søknader. For selv om man er ung, og ikke har sikkerhet, er det ikke sikkert at det er så lurt å ta det første og beste tilbudet man får. Det er klart at ikke alle er like interessert i å låne penger til en 20-åring, men heldigvis er det stor konkurranse innad i lånemarkedet, og derfor er det godt mulig å få et gunstig lån selv om man er ung.

Grunnen til at det er ekstra vanskelig å få lån når man er 20 år er at mange unge sliter med å betale tilbake, og dermed ender opp som gjeldsslaver. Så får du tar opp et lån bør du tenke deg godt om, da det er altfor lett å havne på kjøret. Dersom du tror du kan komme til å slite med å betale ned lånet i sin helhet bør du heller styre unna for øyeblikket, og heller vurdere det på nytt når du har bedre forutsetninger.

Om du har tenkt å bruke lånet på noe dumt som kommer til å synke i verdi bør du også tenke deg om minst én gang til. Selv om lånet er uten sikkerhet betyr det ikke at de ikke kan kreve inn ting av deg om du unnlater å betale det. For all gjeld kan gå til inkasso, og i verste fall føre til automatisk trekk fra lønna, eller til og med tvangssalg av eiendeler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *