Lån uten sikkerhet

Det er mange banker som tilbyr lån uten sikkerhet nå om dagen, og er du heldig kan du få et godt lån med god rente selv om du ikke har sikkerhet.
I korte trekk vil et lån uten sikkerhet si at du slipper å sette noen eiendeler i risiko når du tar opp lånet, og du kan bruke lånet til akkurat det du ønsker. Stort sett kan man ikke få så stort lån uten sikkerhet, og vanligvis er det snakk om mellom 10 000 og 250 000kr. Det er også vanlig med halvlang betalingstid, gjerne mellom 7 og 10 år. Det er også mulig å få med lenger betalingstid

Det er flere fordeler ved å ta opp et lån uten sikkerhet. Først og fremst slipper du jo å velge en eiendel som skal i pant, og for det andre gjør det hele søkeprosessen kortere og enklere. Søknadsskjema som du må fylle ut er som regel enklere, og banken eller långiveren har mulighet til å svare på søknaden din mye kjappere ettersom de ikke trenger å sjekke opp like mye rundt et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ofte kan søke om et lån uten sikkerhet på internett og få svar innen en time eller to.

Ulempen med å ta et lån uten sikkerhet er at renten ofte er høyere enn på vanlige lån med sikkerhet. Derfor er det viktig å ta seg god tid til å sjekke opp alle alternativene når man skal ta opp et lån uten sikkerhet. Det er nemlig noen banker og låntilbydere som gir mye bedre vilkår enn andre, og du kan spare tusenlapper ved å velge rett.
Selv om det finnes egne bil-, og båtlån kan man også bruke et lån uten sikkerhet til å kjøpe dette. Da får du den fordelen at du kan ha lånet uten at verken bilen eller båten kan bli tvangssolgt dersom du ikke klarer å betjene lånet.

Når man tar opp en lån uten sikkerhet er det likevel viktig at man klarer å betale tilbake det du må. Det blir fort dyrt å havne på etterskudd, da renter og gebyrer hoper seg opp. Derfor bør du aldri låne mer penger enn du har råd til å betale tilbake. I tillegg er det viktig å tenke seg godt om når du tar opp et lån. Hvordan kommer livssituasjonen din til å være i fremtiden? Kanskje skjer det forandringer i sivilstatusen din, inntekten din eller jobbsituasjonen din. Derfor bør du tenke deg godt om før du tar opp et lån uten sikkerhet. Det kan også være lurt å prøve å tenke deg frem til hvordan du tror livet ditt kommer til å være om fem år. Dersom du har planer om å slutte å jobbe for å studere eller noe sånt kan det være lurt å vente med å ta opp lånet, da det kan bli vanskelig å betjene i den situasjonen.

Dersom du er usikker på om du kommer til å klare å nedbetale lånet bør du ringe til en lånrådgiver hos dem du søker lån hos. Disse er som regel veldig flinke til å hjelpe deg med alle spørsmålene du skulle ønske svar på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *