Låne depositum ved leie av leilighet?

Et depositum er en økonomisk sikkerhet som leieboeren gir utleieren, naturligvis på en lukket konto.

Mange av dagens utleiere krever et høyt depositum som kan være vanskelig å oppdrive uansett om du er førstegangsleier eller skal flytte til en annen leilighet. Da vil du nok finne et depositumslån svært befriene, det finnes nemlig tilbud til deg som trenger et lite dytt for å flytte inn i drømmeboligen!

Hva trenger du for å få innvilget et lån til depositum? Det viktigste er at lånet du tar opp virkelig er øremerket depositum da du en vakker dag vil få beløpet tilbake når du velger å flytte ut. Da er det ekstra deilig å vite at lånet du tok opp en stund tilbake allerede er mer eller mindre nedbetalt.

Neste steg vil bestå av finne hvilken bank som kan hjelpe deg med å gi deg et depositumslån, unngå lånegivere som tilbyr deg et rent forbrukslån med tilsvarende renter. Et gunstig lån til depositum bør komme med unike betingelser og en lav rente, gå for et etableringslån i din bank om du faller under de fastsatte kriteriene. Flere mediekanaler melder at det er blitt vanskeligere for folk på husjakt å betale tre måneder depositum når leiekostnadene samtidig skyter i været.

Vær smart og tenk deg grundig om før du signerer en lånekontrakt, det finnes fallgruver der ute som gjør at du kan sitte igjen med renter høyere enn lånebeløpet selv. I de fleste tilfeller vil lånegiver ha et form for inntektsbevis også om du vil søke om et depositumslån.

Stå klar med alt av papirer om du trenger lånet fort, det kan ta opptil flere dager å få lånet innvilget. Sist men ikke minst, sørg for å bli enig med utleier angående en felles depositumskonto slik at pengene havner i riktige hender og forblir der!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *