Eie hytte eller dra på luksushotell?

Hva lønner seg av å låne til hytte eller dra på luksushotell?

hytteAftenposten har tatt regnestykket på hvor mye en hytte koster oss pr døgn og har kommet frem til at man kan bo veldig mange netter på luksushotell for den prisen man betaler for kjøp og vedlikehold av hytte.

Mange hytteeiere har lånefinansiert hytta si og har både vedlikehold og renteutgifter som faste kostnader. I tillegg kommer renovasjonsavgifter og andre avgifter til kommunen hytta ligger i.Det varierer fra kommune til kommune, men blir noen titusener i året selv der det er billigst.

Liker man å feriere på forskjellige steder så er det definitivt uansett  ikke noe sjakktrekk å kjøpe hytte, og ihvertfall ikke å låne penger til å kjøpe hytte. Verdistigingen på en hytte er ikke veldig stor og man kan ikke bruke verdistigning som økonomisk grunnlag for å låne når man ser på hvor mange netter man får på hotell for kjøpesum, vedlikehold og avgifter.

Nordmenn bruker 21 milliarder kroner i året på å eie, pusse opp og vedlikeholde hyttene sine. 21 milliarder holder til ti  millioner hotellnetter til 2100 kr pr. natt…

God ferie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *