Det er kamp om leilighetene i de største byene i Norge, og markedet for salg av boliger er for tiden svært hett. Flere aviser har i det siste skrevet om personer som må by over seg selv opptil flere ganger, på tross av at de er eneste budgiver på en leilighet.

I slike tilfeller har megleren mest sannsynlig satt prisantydningen kunstig lavt – i håp om at ”lokkeprisen” skal skape mer interesse og flere potensielle kjøpere på visning. Hvis interessen er mindre enn megler forutså, kan den spesielle situasjonen oppstå der en budgiver for eksempel gir et bud nøyaktig tilsvarende prisantydning, men allikevel opplever at budet ikke blir akseptert. Dette virker ulogisk, da folk flest sin oppfatning av en prisantydning er at dette er den laveste prisen en selger kan akseptere for sin leilighet.

Dette stemmer dog ikke alltid. Hvis en megler har spekulert i å sette prisantydningen noe lavere enn hva selger faktisk er villig til å akseptere for boligen, kan en oppleve å måtte by over seg selv og boligens prisantydning helt til man når prisen selger ”egentlig” forlanger. En megler kan ha forventet flere personer i budrunden, og at boligen skulle gå for mer enn hva selger forventet. Er interessen begrenset til én budgiver, stiller saken seg annerledes og megler kan oppleve å få et aldri så lite forklaringsproblem.

Denne formen for lokkepriser er forbudt, men allikevel dessverre forholdsvis utbredt.