Lev enkelt og få mer i lån

Hvis du ikke har bil, barn eller visse andre forhold som gir deg ekstraordinære utgifter får du mye mer i lån enn de som har nevnte forhold. 2-3 småbarn og bil gjør at du risikerer å få opp til en million kroner minder i lån enn de som ikke har barn og bil. Og har du kredittkortgjeld, studielån, annen gjeld samt billån vil også dette påvirke hvor mye du kan bruke til boligkjøp.

Bankene ser på betalingsevnen, betalingsviljen kommer desverre i andre rekke og den som lever spartansk og har god betalingsevne selv med en middels inntekt kommer ofte dårlig ut.

Bankene bruker standard målemetoder fra SIFO og regner ut hvor mye du kan betale ned på et lån. De ser ofte ikke menneskene oppe i det hele så du bør dra til banken og snakke med dem ansikt til ansikt for å få de beste betingelsene.

Hvis du har to barn i barnehage regner banken med at du kan mister en betalingsevne på femti tuden kroner i året, det betyr selvsagt at de innvilger lavere lån. Familier med mange barn trenger ofte større boliger, men kommer altså uheldigst ut når det gjelder godkjent lånesum. Allikevel bør du snakke med kunderågiveren i banken og belyse forhold som er gunstige, f.eks. at barn i SFO er billigere enn barn i barnehage, at søskenmoderasjon gir deg romsligere økonomi, få med alle forhold som kan gi deg fordeler i diskusjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *