Lønnsomt med dashcam?

Hvorfor skulle du bruke penger på å installere dashcam i bilen din? Sjansen for å filme noe spektakulært slik som meteoren i Russland er liten, men du kan få gode bevis som kan spare deg store penger ved evt. forsikringsoppgjør eller privat oppgjør etter en bilulykke.

Det er en trend over hele verden, men russerne har virkelig skjønt poenget med dashcams og de fleste oppegående bilførere i Russland har kamera i bilen sin. Og i USA har polititet brukt bilkameraer i flere tiår, nå har resten av amerikanerne også oppdaget hvor smart det er så de går mann av huse for å skaffe seg eget kamera.

I USA er kjøperne delt opp i to grupper:

1. De som installerer kamera i bilen når ungdommen i huset skal låne bilen. Da har de bevis hvis noe skulle skje og kan ta ungdommen på fersken hvis de sitter og tekster bak rattet (krever kamera med to linser).

2. Denne gruppen er mest interessant sett ut fra et «spare-penger-synspunkt». Dette er nemlig bilførere som setter inn kamera for å bevise skyld i trafikkulykker. Denne gruppen sparer store summer når det gjelder tap av bonus på forsikringen sin og kan, med bevis i hånda, kreve at den som kjørte på dem betaler for seg.

Både i Russland og i USA blir bevis fra bilkameraer godtatt av forsikringsselskapene. Her i Norge er vi litt forsiktige enda, men mye tyder på at slike kameraer blir mer og mer vanlig i norske biler.

Eksempel på svindelforsøk i Russland:

Annet eksempel:

Det er lett å forstå at i mange av situasjonene i videoene her så vil bilføreren kunne sitte igjen med store regninger eller ihvertfall store tap i bonus. I tillegg så vil man kunne hjelpe andre bilførere som trenger bevis hvis man selv ikke er innblandet i ulykken. I mange av tilfellen under her vil filmene fra bilkameraene kunne ha en avgjørende betydning i å avgjøre skyld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *