Mye å spare på å selge huset selv

Det er gode tider for eiendomsmeglerne om dagen. Boligmarkedet er brennhett og prisene ser ut til å stige inn i evigheten. Mange får seg dessverre en mindre hyggelig overraskelse når de oppdager hvor dyrt det faktisk er å selge bolig i Norge. Ikke bare er det ofte flere offentlige gebyrer, avgifter og liknende, en må også ta med trykking av prospekter, annonser i aviser og på nett, eiendomsmeglerens timelønn og så videre i beregningen. Regningen kan fort komme opp i 100.000 kroner, og derfor har det blitt mer og mer vanlig og heller gjøre mesteparten av jobben selv. Da trenger man også et minder boliglån på neste bolig 🙂

Ulempen med å gjøre det selv er selvfølgelig at det fort kan bli litt mindre profesjonelt. Små detaljer kan gi store utslag når man skal selge bolig, og det man sparer inn på å droppe eiendomsmegler kan man fort tape på den endelige summen man oppnår for boligen. Det er derfor svært viktig å forberede seg skikkelig før man forsøker å selge bolig på egen hånd. For eksempel er du avhengig av å få tatt skikkelige bilder av leiligheten, og det nytter det ikke å ta med mobilen. Derfor må du nesten kjenne noen med grunnleggende kunnskaper om foto og bildebehandling, og som har tilgang på et ordentlig speilreflekskamera. Det kan også være lurt å forhøre seg med noen med erfaring med innredning og møblering for å høre hvordan du kan gjøre boligen din så tiltalende som mulig. Vurder også hvor mye og hvordan type annonsering du ønsker. De store papiravisene er dyrere enn Finn.no, for eksempel, og dette er noe du må tenke over.

Hvis du planlegger å selge boligen din selv må du uansett sørge for å få hjelp til å fullføre salget etter endt visning og budrunde. Det er naturligvis svært viktig å sørge for at alle papirer og dokumenter er i orden, at alle avgifter betales, og så videre. Her kan en eiendomsmegler eller en advokat med erfaring innen boligsalg være nyttig, og det trenger ikke koste mye. Du kan spare mye på å droppe eiendomsmegleren når du selger bolig, men er du ikke skikkelig forberedt kan du også tape mye penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *