Naturstein som gravstein – økonomisk?

Torgard Monument har gjort natursteiner som gravsteiner til et nisjeprodukt. Hver enkelt stein letes og finnes ved skog, fjell og sjø i Norge. De har også en egen avtale med Statskog om å få lete etter og kjøpe passende emner ved noen av deres områder i Osen i Trøndelag. Hver naturstein gravstein er unik i form og farge, vær og vind har gjennom århundrer slipt kantene- noe som gir et unikt gravminne som det ikke finnes flere enn en av. Natursteinene blir kun saget i bunnen for å stå på sokkel. Torgard Monument lager også soklene av rå naturstein slik at hele gravminnet får samme stil.

Bronseutsmykning som feks et kors, en rose eller en bronsespurv kan ofte være veldig dekorativ på en naturstein. Det samme kan sies med bronsetegn i stedet for inngravert skrift, men vi vil være behjelpelig med forslag og løsninger til dette.

Torgard Monument ønsker til enhver tid å tilby landets bredeste utvalg av norsk naturstein som gravstein, og møte kundens ønsker for å lage et unikt og varig minne over avdøde.

Spørsmålet om hvordan en naturstein klarer å stå i mot naturlige forurensninger sammenlignet med en helpolert stein dukker ofte opp. Det er lett å tro at natursteinene blir fort nedgrodd av mose og fugleskitt, slik at de igjen fort får et uønsket utseende, men slik er det ikke: -natursteinens kanter er “polert” av vær og vind og porene i steinen er dermed lukket. I tillegg så skal det mer til for at en naturstein blir “stygg” av litt mose og fugleskitt. Kontrastene blir ikke så store som når mose gror på en “vanlig” gravstøtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *