Nordmenn låner mer og mer penger

I Norge i dag har vi klart å komme oss unna de verste bølgene fra finanskrisen. Sørlige land i Europa har vært mye mer uheldig med tanke på den nasjonale økonomien, der bankene sliter med å oppfylle de kravene som forbrukerne har i forhold til lån, bolig og sparing.

Nordmenn låner mer penger enn noen gang før, og det er ikke akkurat tilfeldig. I tråd med regjeringens håndtering av finanskrisen gjorde norske banker det mulig å låne ut penger i samme tempo som før den internasjonale kollapsen.

Forbrukslån, boliglån og kredittkort er nok de aller mest vanlige lånemetodene i Norge – der spesielt forbrukslån- og kredittkortmarkedet øker i takt med at nordmenn ønsker seg mer og mer materielle goder i hverdagen.

Men det at nordmenn låner mye penger har selvfølgelig også en ulempe. Om den økonomiske industrien på et globalt plan for alvor skulle begynne å skjelve igjen slik det gjorde i 2007, så vil mange norske banker ha et problem med å fylle bankkontoene til det norske folk igjen.

Den økonomiske situasjonen til Norge vil jo, etter all sannsynlighet, holde seg stabil fremover. Derfor vil det være muligheter for nordmenn å karre til seg forbrukslån og boliglån akkurat slik de ønsker det i mange år fremover.

Har du enda ikke tatt opp et lån? Fortvil ikke – det finnes mange banker som helt sikkert ønsker deg som kunde i aller høyeste grad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *