Det er ikke bare på det private markedet LED-lyspærer er i ferd med å gjøre sitt inntog, også kommersielle aktører har sett hvilken gevinst det er mulig å hente ved å skifte ut lyspærene sine, og flere velger å gjøre nettopp dette.
Riktignok er det store utlegg og et stort lån som skal tas opp i forbindelse med selve utskiftningen, men med tanke på hva gevinster er på sikt, anser mange dette som vel unte penger selv om rentene løper. Tenk bare hvor mye strøm det er teoretisk mulig å spare i store industrihaller, hvor tusenvis av kvadratmeter skal belyses, og dette gjøre per i dag med glødelamper.
Et godt eksempel på dette er det danske motstykket til NSB, DSB, som nettopp har skiftet ut alle lysarmaturene i to klargjøringshaller for togsett, hvilket innebærer ikke mindre enn 400 armaturer i hver er byttet ut, for å kunne ta i bruk de mer moderne og driftseffektive LED-lysene.
I tillegg til rundt en kvart million i direkte utgifter i forbindelse med selve utskiftningen, regner DSB med å måtte bruke rundt 40.000 kroner i året i rene driftskostnader i forbindelse med samme. DSB regner imidlertid med å måtte gjennomføre en ny total utskiftning om 12 år, og sammenlagt har da utgiftene i forbindelse med overgangen til LED-lys vært på rundt trekvart million kroner. I samme tidsrom har bedriften så hatt besparelser på 120.000 kiloWatt om året, noe som gir en total besparelse på minst 2,6 millioner kroner, og det er etter at investeringen i nytt utstyr om 12 år er trukket fra.
Samtidig sparer denne besparelsen samfunnet for et utslipp på ikke mindre enn 65 tonn CO2, noe som kommer alle til gode.
Videre vurderer DSB å skifte all belysning ut til fordel for LED-lys, noe som er budsjettert til å koste et sted mellom 20 og 25 millioner kroner, og lånefinansieres, men som vil tjene seg inn igjen i løpet av en treårs periode. Deretter regner DSB med å spare inn nesten 100 millioner i løpet av de neste 12 årene før neste utskiftning.