Privatlån over nettet

Lyst på litt shopping men er det lite i lommeboken? Privatlån til god rente kan kanskje være løsningen? Behøver man å søke om lån av penger, kan et privat lån være et alternativ. De fleste har for liten kunnskap om lån og det er vanskelig å avgjøre hvilken type lån som er passende, så det beste er å besøke ulike långivere for å finne det best egnede privatlånet. Det gjelder å være nøyaktig når man prater med ulike långivere om en lånesøknad slik at man finner den som tilbyr billigst og best privatlån. Det er også viktig å sammenligne lån og sammenligne renter, sånn at man får et privatlån til en bra rente.

Banker og en del andre tradisjonelle kredittinstitusjoner er noen ganger mer negative til privatlån enn en del andre, nye långivere, men hvis den søkende har en god økonomi, er velkjent av banken og banken stoler på kunden, gir de ofte privatlån til kundene sine. Renten og nedbetalingstiden settes individuelt og påvirkes av långiverens sammensatte bedømmelse av søkerens økonomi. Jo mer stabil økonomi, høyere lønn og lavere, samlet gjeld for søkeren, desto bedre vilkår blir det på privatlån. Dette innebærer at ulike personer får helt ulike vilkår for samme lånesum – alt avhenger av relasjonen med banken. Ettersom vilkårene for et privatlån henger sammen med bankens subjektive bedømmelse av låntagerens nedbetalingsevne, er det vanskelig å si hvilken bank som gir best privatlån eller det billigste privatlånet. Som i alle andre sammenhenger, lønner det seg ofte å gjennomføre renter og gjennomføre lån hos både tradisjonelle långivere og de nyere bankene og kredittinstitusjonene. Privatlån er en lånetype som har plass for forhandling av vilkår mellom den som vil søke lån og den som gir et privatlån. Den som har et privatlån kan tjene på å flytte rundt sine bankvirksomheter sånn at alt ligger hos den samme banken og på den måten forhandle seg til en bra rente på sitt privatlån. Selv om alle banker selvfølgelig ønsker at låntageren skal ha en stabil økonomi, kan de legge tyngden på ulike aspekter i privatøkonomien.

Forskjeller mellom privatlån og andre lånetyper

Det som er karakteristisk for privatlån er at långiveren er mindre interessert av hva dine lånepenger skal brukes til – det er helt ok å låne for et forbruk av ting som ikke har noe bestående verdi. Billån er et eksempel – ikke en investering som lønner seg i lengden fra et økonomisk synsvinkel, men ofte en utgift som krever at man har en stor startkapital, om man ikke velger å søke om lån. Den aller største og viktigste forskjellen mellom privatlån og andre lån, er at långiveren ikke krever noen form av sikkerhet ved privatlån. Bankene anser at søkerens øvrige økonomiske stilling er garantist nok for at et privatlån kommer å bli betalt. Har man en god økonomi kan det være mange ganger lettere å få ett privatlån til en bra rente enn å søke om lån som krever garantist og sikkerhet. Med et privatlån slipper man dessuten å involvere uforstående personer i sine økonomiske virksomheter.

Privatlån, blancolån & forbrukslån

Privatlån kalles også forbrukslån eller blancolån. Begrepet blancolån kjenner de fleste til som har forsøkt å låne penger til huskjøp. Siden bankene begynte å kreve at den som ville søke om lån for å kjøpe et hus, skulle kunne legge ut 15 % av kjøpesummen kontant for å bli gitt penger har det blitt vanlig at låntageren søker om ett privatlån (blancolån) motsvarende de 15 %. I de tilfellene der banken anser den økonomiske situasjonen er slik at låntageren bør klare den ekstra utgiften, gis oftest privatlånet. Renten er generelt alltid høyere på privatlånet enn på resten av lånesummen men hvis det anses å være bra for millionlånshuset, bruker bankene likevel å tilby en relativt bra rente på kundens privatlån også. I de tilfelle som låntageren har en eierseksjon som han/hun tenker å selge ved huskjøpet og går med gevinst, bruker kunden løse sitt privatlån så snart som mulig og da står igjen bare den “vanlige” lånedelen. Ingen låneinstitusjoner krever gebyr hvis du ønsker å betale opp dine private lån raskere enn nedbetalingsplanen.
Alternativ til banken for å bli gitt privatlån

Skal man søke om privatlån er banken ofte et bra alternativ sammenlignet med andre långivere etter som banken gir relativt bra rente til den som tar ett privatlån. Har man ikke bankens tillit og nekter lån, henvises man til selskaper som låner ut penger til høyere rente. Årsaken til at de lånene har mindre bra rente er at de ikke har låntagerens hele økonomi som sikkerhet som bankene har. Mange av disse långiverne tilbyr mulighet å søke om et privatlån direkte på sin nettside og man får beskjed i stort sett umiddelbart så behøver man penger raskt kan man bli gitt ett privatlån med en gang. Å ta et privatlån er i stort sett alltid mer gunstig enn å kjøpe en vare på avbetaling – uansett hvilken långiver man velger å søke lån hos.  Det beste er alltid å ha pratet med en bank på forhånd om privatlån, sånn at man har penger sikret allerede når man finner varen man vil ha.

1 hendelser på “Privatlån over nettet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *