Prospector Offshore Drilling taper penger på utlån til Laiki

Prospector-Offshore-DrillingProspector Offshore Drilling har plassert penger på skatteparadiset Kypros, hele 50 millioner kroner. Nå står de i fare for å miste store deler av pengene Laiki Bank har lånt fra dem. Bankens kunder, deriblandt Prospector Offshore Drilling , har fått beskjed om at 37,5 prosent av innskudd over 100.000 euro vil bli gjort om til det som ser ut som så og si verdiløse aksjer i banken.I tillegg er 22,5 prosent fryst ned i påvente av andre juridiske avgjørelser.

Å la kypriotiske banker “låne” penger har fremstått som god business, men nå tyder det på at grådigheten ved å bruke skatteparadiser biter innskyterne i halen. Det blir vanskeligere og vanskeligere å unndra skatt og Geir Sandvik i Prospector Offshore Drilling kan ha tabbet seg skikkelig ut i denne saken, det hadde nok vært mest lønnsomt å betale skatt til Norge i dette tilfelle her.

Øystein Stray Spetalen er en av eierne av Prospector Offshore Drilling og forstår ikke hvorfor penger har blitt plassert på Kypros. Sandvik påstår også at han ikke vet hvordan pengene er kommet til Kypros så det er god grunn til å være skeptisk ovenfor et slikt firma som ikke har styring på pengene sine og hvilke veier de tar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *