Reduser risiko for kortsvindel

  • Gi aldri fra deg din PIN-kode. PIN-koden er personlig og skal ikke deles med noen andre.
  • Meld fra til banken med en gang hvis du mister kortet ditt eller hvsi du har en mistanke om svindelforsøk.
  • Undersøk kredittkortregninge i transaksjonshistorikken, se etter ukjente overføringer.
  • Bruk en regionsperre. Noen banker tilbyr muligheten for å sperre kortbruk for områder av verden der du selv ikke er, f.eks. Afrika, Sør-Amerika, Asia osv. Sperren kan da endres av deg selv i nettbanken før reiser til de områdene.
  • Bestill SMS-varsling. Noen banker tilbyr SMS-varsling hver gang kortet ditt blir brukt med beløp over grensen du selv setter.
  • Vis alltid en sunn skepsis til nettsteder, og aldri legg igjen kortdetaljer hvis du ikke føler deg helt trygg, de fleste nettsteder er helt trygge, men gjør gjerne en sjekk.

Bankene sperrer også kort uten at du sier ifra hvis de oppdager merkelige og uvanlige transaksjoner.  De har folk som sitter og arbeider med slike farer hele tiden. For eksempel overvåker de transaksjoner med tanke på unaturlige belastninger av bank- og kredittkort.

Bankene har innført et helt nytt system for å overvåke alle overførsler av penger. Når kredittkortdata blir stjålet eller tappet fra ett sted og brukt i et land som ikke har innført chip og pinkode, som for eksempel USA, vil systemet avvise transaksjonen av seg selv.

Så du er rimelig trygg hvis du passer på de punktene nevt over her. Dine og bankenes sikkerhetsforanstaltninger sammen er den beste sikkerhet for at du ikke blir svindlet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *