Refinansier boligen din og gi barna egenkapital

Hvis du er rundt 50 år i dag så har du fått en eksepsjonell verdistigning på boligen din. En verdistigning som vi sjeldent vil få igjen, faktisk så er du i en ganske så unik posisjon. Dine barn derimot som kanskje begynner å komme opp i 24-25 år har et helt annet utgangspunkt enn deg.  De går inn i et boligmarked som er kjørt opp til nye høyder, høyder de ikke kan nå. I tillegg så har bankene økt egenkapitalkravet betraktelig de siste årene. Dette gjør inngangsbilletten til boligmarkedet for mange blir umulig.

Hva kan du gjøre?

Vi skjønner at ikke alle har 200000,- kr liggene på bankkontoen, men du kan ha så mye mer enn det liggende i huset. En refinansiering av huset så kan du bidra til ditt barns etablering samtidig som du ikke merker noe nevneverdig til det. Dette kan du enten gi som forskudd på arv eller som et lån. Uansett så vil nok barnet ditt sette stor pris på det 🙂

Hvis du har flere barn så kan det selvfølgelig bli litt vanskelig, men samtidig så kan du tenke at dette er som å gi ut arv på forskudd.  Du kan også gjerne be barna spare opp litt penger selv og så dekker du resten selv.

Refinansiering eller kausjonist?

Mange velger å stå som kausjonist istedenfor, men da står dine verdier som sikkerhet for dems økonomi. Dette er et ansvar som de aller fleste klarer, men det finnes noen skrekkhistorier derfor anbefaller vi heller refinansiering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *