Refinansiering av billån

refinansiere-billanDet er ikke så vanlig å høre om nyfinansiering av billån, og det er faktisk en god grunn til det. Det er nemlig slik at billån er mye vanskeligere å få refinansiert enn vanlig forbrukslån eller et boliglån, men det er likevel mulig om det er snakk om et stort nok lån.

Långiverne og bankene som deler ut billån vet at det er vanskelig å refinansiere billånet, og det merker man på betingelsene for billån. Det er nemlig ikke uvanlig at vilkårene gir deg veldig gode renter de første årene, men så skyter den opp i været etter det. Hadde det vært snakk om boliglån eller forbrukslån kunne man enkelt nok refinansiert det hos en annen bank, men på billån er det altså ikke like lett. Derfor er det ekstremt viktig å følge med godt på vilkårene når man signerer billånavtalen.

Dersom du sitter med katta i sekken er det likevel håp for deg. For det er mulig å få refinansiert billånet, det er bare veldig dyrt. På grunn av norske lover er det faktisk ikke lov å ta pant i bilen mer enn én gang per eier, så man kan altså ikke bare ta ny pant i bilen hos selskapet du skal refinansiere den hos. Nei, her må man overføre panten på bilen fra den første långiveren til den nye refinansierende långiveren, og da er det ofte snakk om gebyrer på flere tusen kroner. Det skal med andre ord være snakk om et veldig dyrt billån før det begynner å lønne seg.

Dersom du er totalkunde hos långiveren av billånet ditt kan du være heldig å få refinansiert den hos dem med en lavere rente. Mange banker gir nemlig gode kundefordeler til totalkunder eller andre kunder som har vært trofaste, og en prat med en hyggelig kunderådgiver kan i mange tilfeller gi deg litt bedre renter. Det er derimot ingen sikkerhet i dette, og man får nok aldri like gode renter som om man hadde kunnet refinansiert det hos andre selskaper, men det er likevel verdt et forsøk, da det er fort gjort, og kan i beste fall spare deg for mye penger.

Om du har et boliglån kan du derimot prøve å refinansiere billånet ditt sammen med boliglånet. Da må du trolig ta ny pant i boligen, og dersom verdien har økt, eller du har nedbetalt en del av lånet allerede, så er det ikke umulig at det skal la seg gjøre. Her er renta stort sett mye bedre enn på noe billån, og i tillegg får du bare ett lån og én faktura du må forholde deg til. Denne løsningen er altså den som blir både enklest og best, men det er jo selvfølgelig ikke mulig om man ikke allerede har et boliglån eller har planer om å ta opp et.

Så her har man flere muligheter. Et annet alternativ er jo selvfølgelig å prøve å få tatt opp et vanlig lån uten sikkerhet for å refinansiere billånet, men det er ikke alltid det blir stort billigere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *