Refinansiering av gjeld

Refinansiering betyr per definisjon å låne penger for å finanisiere et annet lån. Med tiden har begrepet utviklet seg og er nå et vanlig produkt for bankene å tilby kundene. Refinansiering kan være et fint verktøy for mennesker med mye kortsiktig gjeld (forbruksgjeld) for å redusere rentekostnadene og ikke minst få bedre kontroll over økonomien.

Refinansiering uten sikkerhet eller med sikkerhet?

Når du skal refinansiere gjeld så har du to typer som skiller seg litt fra hverandre. Refinansiering med sikkerhet betyr at du eier noe av verdi som du kan sette som sikkerhet får lånet. Banken vil ikke tillate at du setter en diamant som sikkerhet, men heller leiligheten eller huset ditt. Hvis du har eiendom som du kan sette som sikkerhet så anbefaller vi at du tar kontakt med din primærbank og hører om mulighet for å refinansiering.

Dersom du ikke har leilighet eller hus så kan refinansiering uten sikkerhet være et alternativ. Dette er et litt dyrere lån enn hvis du har sikkerhet, men du kan forsatt spare masse penger på renter og ikke minst gebyene som ofte er høy på en slik type gjeld.

Hvor kan jeg søke om refinansiering?

Hvis du ønsker refinansiering med sikkerhet så er det best å kontakte sin primærbank som helt sikkert kan gi deg et godt tilbud dersom betingelsene er gode nok.

Hvis du skal refinansiering uten sikkerhet så finnes det flere banker som tilbyr dette på nett og svar innen 24 timer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *