Romavlytting via mobiltelefon

Man bruker mobiltelefonen til alt nå til dags. Som vekkerklokke, kamera og til å surfe på internett med. Hvorfor ikke bruke den til å avlytte noen hemmelige samtaler tenker en del personer som livnærer seg på svindel og spionasje. Det finnes mange gadgeter for spionfriken, men å gjennomføre en romavlytting ved å bruke mobiltelefon – det er den sikreste  måten å avlytte uten å bli avslørt. Og det blir brukt i stort monn i finansmiljøer, i så stort monn at lånegivere, aksjemegelere og andre ofte leier inn sikkerhetsfirmaer til å rense møterom for evt. skjult spionutstyr.

Med avlytting via mobiltelefon kan spioner avlytte – nærmest uansett hvor de befinner seg. Mottakeren fungerer som en vanlig mobiltelefon, bare at den ikke har høyttaler, slik at lyden kun beveger seg den ene veien. I praksis betyr det at de kan befinne seg i karibien og lytte til samtaler som foregår hjemme i Oslo. De ringer til mottakeren og får svar umiddelbart – og lytter til det som foregår rundt mottageren. Det sier seg selv at hvis noen har plassert en slik i et møterom hvor man diskuterer konfidensielle finansopplysninger, planer om å ta opp lån, utvide, fusjonere eller annet så vil man få tilgang til finansielle informasjoner man ikke er berettiget til.

Boksen som inneholder en mottakeren kan plasseres hvor man vil – på kontoret, hjemme eller i en bil. Eller man kan plassere den i lommen til noen, kanskje en utsendt mulvarp, og lytte til det som blir sagt i personens nærvær. Det eneste som man er nødt til å tenke på er at mottakeren krever et SIM-kort. Det betyr altså at man må sette fra seg mottakeren på et sted som har mobildekning. Dermed kan man ekskludere avlytting av kjellere, bunkere og andre rom hvor dekning er fraværende, der er man trygg for slike. I slike situasjoner finnes det mer egnet avlytningsutstyr. Men finansnæringen holder ikke til i kjellere så de må alltid være på vakt.

Avlyttingsutstyr blir ikke veldig mye mer avansert enn dette. Men de norske lovene gjelder uansett, slik at spioner må være varsomme når de planlegger å ta opp samtaler de selv ikke er en del av. Da kan de nemlig straffes med minst 6 måneder i fengsel bare for å lytte, i tillegg kommer selvsagt straff for industrispionasje som er meget alvorlig. Norsk finansnæring bruker millioner av kroner hvert år for å sikre rom og sørge for at finansielle og konfidensielle opplysninger ikke kommer på avveie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *