Slik går man frem for å refinansiere kredittkortgjeld

kredittkortgjeldOm du er for treg med å betale tilbake kredittkortgjelden din kan det fort bli snakk om skyhøye renter og dyre gebyrer. Effektiv rente kommer fort opp i 20 %, og da blør man penger mens man prøver å betale tilbake gjelden sin, og i disse tilfellene bør man virkelig vurdere å refinansiere kredittkortgjelden sin.

Å refinansiere gjelden sin betyr enkelt nok at man samler all gjelden fra alle kreditorene hos én og samme långiver og har da altså bare én faktura og ett lån å forholde seg til. Fordelen er at man slipper en hel haug med gebyrer, samt at renten gjerne blir lavere. Det er stort sett to måter å refinansiere kredittkortgjelden sin på, og det er med eller uten sikkerhet. Med sikkerhet betyr at du kan refinansiere boliglånet ditt, og dette er stort sett greit for banken. Uten sikkerhet betyr at du ikke har noe sikkerhet som banken kan ta pant i, og dermed er det vanskeligere å overtale dem til å refinansiere gjelden din, ettersom det er en mye større risiko for dem.

Dersom du har et boliglån er det ofte enkelt å refinansiere kredittkortgjelden inn i boliglånet. Da blir selvfølgelig boliglånet høyere, men da får du også en av de beste rentene som er mulig å få tak i. For å kunne refinansiere kredittkortgjeld inn i boliglånet krever det at man har en bolig som er verdt vesentlig mer enn det boliglånet er på. Det betyr at enten så må man ha betalt ned en del på lånet, eller så må boligen ha steget en del i verdi siden man tok det opp. Dersom dette er tilfellet er det bare å ta kontakt med banken som har lånet ditt og avtale et møte med dem hvor du legger frem forslaget for å ta opp mer boliglån til å dekke kredittkortgjelden din.

Dersom du ikke har boliglån er det litt verre å få refinansiert kredittkortgjelden, men fortsatt mulig. Det du må gjøre er å lage en avtale med en utlåner i en bank, og der må du klare å overtale dem til å ville refinansiere gjelden din. Ettersom du gjerne utgjør en risiko for banken vil de ikke automatisk refinansiere gjelden, og du må vise at du virkelig skal gjøre alt for å klare å betale ned på lånet. Det betyr blant annet at man må ta med et budsjett over inntekter og utgifter, samt fortelle dem om hvordan du har tenkt å klare å betale lånet til avtalt tid.

Som du ser er det derfor viktig å roe ned forbruket når man skal søke om refinansiering, og ellers er det nesten bare å glemme det. Det er også viktig at man kun refinansierer den summen man skylder, da også dette refinansieringslånet bør betales tilbake så kjapt som mulig. Dessuten er det ofte slik at banken automatisk betaler ned gjelden din når du refinansierer lånet hos dem, slik at du slipper å tenke på dette selv. Det er jo selvfølgelig også slik at banken gjør dette for sin egen skyld, da de heller vil betale ned lånet selv enn å overføre hele summen til kontoen din for så å håpe at du gjør det selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *