Småbanker setter ikke opp rentene nå

skandiabanken
Ønsket om billigere lån er motivasjon til å flytte lånet, sier Øyhovden i Skandiabanken.

Nå kan det være på tide å skifte bank. Ihvertfall hvis du har lån. Storbankene setter opp rentene fordi de venter regelendringer. Småbanker setter ikke opp rentene nå så det kan være mye penger å spare. Med et boliglån på 2 millioner kroner og  0,5 prosentpoeng lavere rente, sparer du 120.000 kroner etter skatt over 25 år.

Det er nettbanker og små lokalbanker som Totenbanken som ikke setter opp rentene og det betyr at de får mange nye kunder i disse dager. DinBank.no og Skandiabanken er blandt bankene som ikke har noen planer om å sette opp rentene med det første og derfor er det populært å bli kunder hos dem. Mange nye kunder henviser til rentediskusjonen, storbankenes grådighet og ønsket om billigere lån som motivasjon til å flytte lånet.

Grådige storbanker får selv skylda for at kundene svikter dem, alle lånetagere vil ha billigst mulige lån og det får de ikke hos de fleste storbankene.

En generell regel er at man bør ta en telefon til banken sin hvert år og forhandle om renta. Ofte vil banken gå med på å sette den ned for å beholde kundene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *