Smart kunde skaffet seg gratis flybilletter, slapp å låne til ferien

Davis Philips fra California klarte å skaffe seg flyreiser for millioner av kroner gjennom taktisk bruk av en kampanje fra en amerikansk matprodusent. Den observante kunden fikk i 1999 øye på en kampanje lansert av et merke som promoterte seg som produsent av sunnere alternativer. Mens han handlet i en dagligvarebutikk oppdaget han at ved kjøp av ti produkter fra den spesifikke produsenten, kunne man få 500 «frequent flyer miles» fra et flyselskap av eget ønske. Disse bonusprogrammene er vanligere i USA enn i Norge, men går hovedsakelig ut på at man samler opp bonuspoeng ved å reise mye, og disse kan senere byttes inn i nye flyreiser. Hvis man i tillegg sendte inn kupongene før en viss dato, ble antallet bonuspoeng doblet.

frequent-flyerEtter at Davis først handlet inn de billigste produktene han fant i en butikk, dro han til en større butikk hvor han fant svært billig sjokoladepudding. Han kjøpte opp alt han fant, og fikk butikken til å bestille inn mer. Totalt hadde han til slutt 12,150 separate pakker med sjokoladepudding som han lagret i garasjen. Dette brukte han 3,150 dollar på; en anstendig sum og han lånte halvparten fra broren sin, men det var svært lite penger i forhold til hva han fikk tilbake.

Davis skjønte etter hvert at han ikke rakk å ta av alle etikettene fra puddingeskene, som han måtte sende inn for å få bonuspoengene fra sitt valgte flyselskap. Det var da han fikk enda en god ide; han donerte all puddingen til en veldedig organisasjon som delte ut mat, mot at han fikk alle etikettene tilbake. Han rakk akkurat å sende inn alle til produsenten. Man skulle kanskje trodd at puddingfirmaet ville prøve å sno seg unna sine forpliktelser ved å peke på den «lille skriften» i kampanjeteksten eller liknende, men de holdt ord og ga han totalt 1,253,000 bonus «miles», som han delte mellom tre ulike flyselskaper. Ikke bare ble han gullmedlem i det ene flyselskapet, han fikk også nok bonuspoeng til å reise 31 ganger tur-retur USA-Europa uten å bruke et øre av egne eller lånte penger. På toppen av det hele fikk han tilbake 815 dollar i form av skatt som følge av puddingdonasjonen til den veldedige organisasjonen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *