Søke om forbrukslån direkte hos banken eller bruke mellomledd?

Det siste året så har det blomstret opp så mange tilbydere av forbrukslån at det er svært vanskelig å navigere seg til den riktige og seriøse banken. I tillegg så har det blomstret opp flere mellomledd, det vil si at du ikke søker direkte til banken men igjennom en tredjepart. Man kan godt definere denne tredjeparten som en megler. FINN..NO har jo til og med lansert sin egen versjon som heter PENGER.NO. Det er veldig sannsynelig at det bare vil komme flere og flere aktører på dette området.

Mange lurer på om det lønner seg å søke lån direkte eller bruke en mellommann. Nedenfor har vi listet opp, fordeler vs ulemper. Det vi har definert som mellomledd her er såkalte “lånemeglere”, eksempler på disse er Axo Finans og MooreCredit.

Ulemper når du bruker en lånemegler

Når du er direktekontakt med banken, så har du en relasjon å forholde deg til. Da kan ekstra hensyn taes med eller at de får litt mer vurderingsgrunnlag. Du er også sikker på at informasjonen du oppgir er trygg hos dem. Når du er i direkte kontakt med banken så har du valgt banken selv og du er trygg på den.

Fordeler

Bankene må konkurere om deg og du kan derfor oppnå bedre betingelser enn du ville gjort alene.I tillegg så får du en full oversikt og kan sammenligne de forskjellige bankene. Kanskje du får et tilbud fra en bank du ellers ikke ville vist om?

Vi anbefaler….prøv begge deler samtidig. Ingen låneforespørsler er bindene og derfor kan du holde på som du vil. Så dersom du vil ha de beste rentene bruk både mellomledd og direkte kontakt. Deretter kan du se hvem som gir deg de beste betingelsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *