Sparing i aksjefond for mine barn og 1.3.1

Spørsmål:

Spm 1:
3.1.9 – “Gevinst ved salg mv. av andeler i verdipapirfond Barn xxxxxx fnr” –

Har fått påført et betydelig beløp her. Min datter (under 18år – folkeregistrert hos meg) har i 2012 realisert sparing i aksjefond (som jeg har spart for henne). Hvordan sjekker man om dette beløpet er riktig? (Jeg er skilt fra mor.)

Spm 2:
Hvilke effekter (om noen) vil utfylling av 1.3.1 “Samboer med felles barn” ha?

Svar:
1: Gevinstbeløpet på salg av fond er rapportert inn av fondsforvalteren, du skal ha mottatt en oversikt over hva de har sendt til skattemyndighetene. Sjekk med dem, dersom du ikke har mottatt oversikt.

2: Når du blir samboer med felles barn får du ikke lenger skatteklasse 2 (som gir større fradrag) som enslig forsørger. Det betyr i praksis at du må betale mer skatt, i underkant av 13.000 kroner, dersom alt annet er likt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *