Start-lån svindel anmeldt i Horten

Får man innvilget startlån bør man passe på at man oppfyller alle betingelsene.

Slik gikk det med to personer i Horten som ikke oppfylte betingelsene, de bodde ikke selv i boligene det ble gitt lån for:

hortenTo hortensere fikk boliglån som startlån på 1,4 og 1,2 millioner kroner or er nå politianmeldt av Horten kommune for brudd på lånebetingelsene. Begrunnelsen for politianmeldelsene er at lånetakerne har misbrukt de lånte midlene og dermed brutt betingelsene for å ha startlån. Kommunen har anmeldt låntakerne for å ha brutt forutsetningene lånetakerne ble enige med kommunen om da lånene på 1,4 millioner kroner i 2012 og på 1,2 millioner kroner i 2013 ble innvilget.

Administrasjonssjef Ragnar Sundklakk og ordfører Børre Jacobsen troppet selv opp på politikammeret for å levere anmeldelsene (det vitner vel foresten om at de ikke har mye å gjøre ellers i jobbene sine, en anmeldelse kunne like gjerne vært levert av ansatte i kommunen).

Start-lånene brukes til hjelp for folk med dårlig økonomi og som ellers faller utenfor de vanlige lånekanalene. REgelverket er meget streng og en meget detaljert sjekkliste må gås igjennom med låntakeren før lånet blir innvilget.

Det er Husbanken som gir startlån, men lånene administreres av kommunene. Link til info om Startlån i Horten kommune: http://horten.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=2680&AId=2654

Horten kommune har innvilget 58 startlån i 2012 og lånesummen er til sammen på 40,8 mill. kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *