Tok påskeferien på avbetaling

Stadig flere velger å reise bort i påsken, og nivået blir høyere for hvert år. Ikke alle ønsker å spare opp penger til påskeferien, men velger heller å ta den på avbetaling. En av dem er familien Johansen.

Familien Johansen ville på påskeferie, men fordi de samtidig sparer penger til årets ferie til Kina, hadde de ikke rom i budsjettet for å spare opp penger til  påskeferien. Løsningen ble derfor å ta den på avbetaling ved hjelp av et forbrukslån.

– Man skal jo egentlig ikke gjøre slikt, det er jo ren latskap, men jeg vil sammenligne det med å ta taxi til flyplassen i stedet for flybussen. Det er dyrere, men gud hvor mye deiligere det er! Samme med sparing, det er billigere enn å låne, men det er jo mye deiligere å bare låne når man trenger det, heller enn å spinke og spare i årtier før man har råd. Man lever jo bare en gang!

Far i familien, Trond Johansen meddeler at tanken på å skulle gå i banken å spørre om penger til påskeferie ikke fristet nevneverdig. Derfor søkte de på internett.

Val-di-Fiemme-– Vi bor jo på en ganske liten plass, så det er jo ikke drit gøy å fortelle naboen i skranken at du ikke gadd å spare penger til påskeferien og reisen til Val de Fiemme så du må låne penger. Det er jo noe som normalt blir sett litt ned på. Men herregud altså, folk er jo så late på andre områder at om vi er litt late når det kommer til sparing, så bryr jeg meg ganske enkelt ikke om hva de måtte si. Vi sparer jo til Kina-turen! I vertfall endte vi opp med å søke via nettet, og det var veldig greit egentlig.

De fikk kjapt svar, og pengene på konto like raskt etter at de hadde takket ja til lånetilbudet. For pengene får de en herlig uke i Val de Fiemme for hele familien som har blitt Johansens faste sted i Østerrike.

– Vi er veldig fornøyd med stedet, og trives godt og ungene trives enda bedre. Så er jo det også litt gøy for dem å fortelle at de har vært der i påsken heller enn Hemsedal eller Hafjell som alle andre. Det er jo litt schwung over Val de Fiemme på grunn av statusen stedet har i skisporten. Så skal jo vi kanskje innrømme at far i huset også liker stedet godt, ler Trond buldrende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *