Vant millionbeløp i lotto for fjerde gang

Joan Ginther fra Las Vegas er sannsynligvis heldigere enn de fleste av oss. Når hun i 2010 vant 10 millioner dollar i lotto, var det ikke den første gangen hun stakk av med en solid premie i lotto – det var fjerde gang! Totalt har hun vunnet over 20 millioner dollar på ulike pengespill over en periode på 17 år, noe som ikke kan sies å være annet enn imponerende.

Hun har vunnet henholdsvis 5,5, to, tre og ti millioner dollar ved de fire ulike anledningene, fra 1993 og frem til 2010. Den aldrende damen går dermed en lys pensjonisttilværelse i møte. Selv om amerikanske myndigheter tar sin del av kaken, sitter hun fortsatt igjen med nok penger til å leve svært behagelig resten av livet.

Et annet element ved saken som gjør den ekstra spesiell er at tre av de fire gevinstene stammer fra lodd kjøpt hos den samme lille dagligvarebutikken i Texas. Damen har for vane å kjøpe et lodd når hun besøker sin far, og det har altså vist seg å være et smart trekk. Damen skal visstnok holde en lav profil, og ønsker ikke mye oppmerksomhet rundt sin uvanlige vinnerlykke. For å sette Ginthers hell i spill i en mer konkret kontekst kan det nevnes at det i følge eksperter visstnok er én til 200 millioners sjanse til å en jackpot fire ganger.

I Norge er det kanskje Verdal som de fleste tenker på når det kommer til gjentatte gevinster i lotto, men det er også andre personer fra ulike deler av landet som har stukket av med en lottogevinst to ganger. Ettersom det er en god del flere spillere i USA enn i Norge, er det naturligvis også langt mindre sjansen for å vinne en førstepremie flere ganger der enn her. Når det er sagt er det neppe noen smart strategi å si opp jobben til fordel for lottospill i Norge heller, da sjansene for å bli lottomillionær er rimelig marginale uavhengig av hvor man spiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *