Viktig å tenke på før du refinansierer

refinansiere-samboere -personerSmålån og kredittkortgjeld er dyrt og lite gunstig for økonomien din. Har du flere smålån er det også fort gjort å miste litt kontrollen over alle kreditorene. For mange kan en refinansiering av dyre smålån være en god løsning.

Det er lurt å få avklart noen faktorer før du søker om refinansiering. Først og fremst må du ha oversikt over hvor mye gjeld du har og hvor stort beløp du ønsker å refinansiere. Ofte kan det være lurt å søke om et litt større beløp enn det du trenger, slik at nye dyre smålån i fremtiden kan unngås.

Når behovet ditt er fastsatt er det tid for å hente inn tilbud fra forskjellige aktører. Vilkårene varierer hos forskjellige banker slik at det er lurt å bruke litt tid på dette. De faktorene som er viktig å vurdere er hva slags rente de kan tilby deg, hvor lang nedbetalingstid du får og den totale kostnaden til slutt. Noen banker tilbyr også en eller flere måneder betalingsfri, det er fint å vite at du kan bruke det en måned det butter litt i mot. Du må også være sikker på at du har god nok betalingsevne til å holde det nye lånet, slik at ikke det blir misligholdt.

Når kan refinansiering være aktuelt?

Som regel er det for å samle dyre smålån og kredittkortgjeld at folk søker om refinansiering. Men det kan også være lurt hvis du kun har ett lån. Billånet som er 3 år gammelt kan være utdatert når det gjelder vilkår. Det kan derfor være en ide å se på lånebetingelsene for å sjekke om det er bedre rente og nedbetalingstid å hente hos andre utlånere.

Har du lån som er på vei til å bli sagt opp på grunn av ubetalte avdrag? Unngå betalingsanmerkninger og inkassogebyrer ved å refinansiere lånene. Det er viktig at dette gjør på et tidlig tidspunkt slik at du ikke pådrar deg anmerkning, har du ikke kredittverdighet er det ingen som ønsker å tilby deg refinansiering.

Hvis du har en eiendom med lite lån og trenger penger til for eksempel oppussing av denne, kan du også refinansiere lånet. Slik vil du få råd til å pusse opp, uten å ta opp et dyrt forbrukslån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *