Vil det lønne seg med et forbrukslån? Spørsmål og svar om forbrukslån

Ja. Det er mye man har lyst på her i verden, men det er slettes ikke alltid man har summen i hånden der og da. Lån er ofte en fin ting til å kunne kjøpe det man har lyst på uten å ha alle pengene der og da. Det være seg bil, hus, hytte, båt, bryllup, sydentur eller rett og slett noen råe felger man vil ha til bilen.

Saken er det at jeg lurer på å ta opp et forbrukslån hos Nordea (min og familiens faste bank)
Priser for Forbrukslån uten sikkerhet (Nordea)
– Lånesum 40.000,-
– Nedbetaling som jeg hadde tenkt 2 år

Hva er egentlig en «Effektiv rente»? Jeg vet sånn någenlunde hva det er, men ikke 110% sikker. I alle fall slik som jeg regnet på det vil et lån på 40.000,- kr hos Nordea med en effektiv rente på 14,20% koste meg 46.440,- kr når alt er nedbetalt etter 2 år inkl gebyrer? Det kan jo umulig stemme. Det er for billig til å tro. En kjapp hoderegning så regner jeg jo over dette.
I følge kalkulatoren på dinesider skal det stemme.

Det er jo bare å gange det månendtlige beløpet med 24 det, så har du antall måneder den månedtlige summen skal betales. Dette vil jo føre til 2 år.

Må jeg ha noe startkapital for slike lån – evnt hvor mye er det snakk om ca?

Sett at banken innvilget meg et forbrukslån på 40.000,- kr da. Hvor lurt er dette egentlig i den situasjonen jeg er i?

Her er svaret om forbrukslånet til den kunden som eventuelt måtte lure på om han skal ta seg et forbrukslån;

linken du gir til Nordea står det:
«* I regneeksemplet for effektiv rente er det lagt til grunn et annuitetslån på kr 50.000,- med etterskuddsrente, månedlige terminer og nedbetaling over 5 år. Det inngår i beregningene et etableringsgebyr på kr 500,- og et termingebyr på kr 45,-»

Dette gjelder også kun for plusskunder, så dersom du ikke er en plusskunde, så blir det atskillig dyrere.

Effektiv rente, er den renten du faktisk betaler, inklusiv termingebyret.

Jeg vil også minne deg om at vi er inne i en turbulent fase, og at handelsstanden stadig sier opp folk. Det er heller ikke lenge siden jeg leste om at du fikk denne jobben, så dermed er nok sjansen stor for at du er en av de første som må gå, dersom det blir innskrenkninger.

Videre vil jeg si at jeg ikke råder noen til å ta opp forbrukslån, og spesielt ikke studenter med ekstrajobb. Dessuten kan du fint klare å spare til dette ved å ta ekstravakter og legge unna en god del penger hver måned.

Det er etter min mening ikke dekning for å ta opp forbrukslån med tanke på din fremtid samt dine muligheter i jobbsammenheng. Et forbrukslån kan «lønne seg» dersom du er i en kortvarig økonomisk knipe som du uansett ser utgang på. Dette er ikke tilfelle hos deg, og da fraråder jeg deg på det sterkeste å ta opp et forbrukslån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *