Visa på mobil

Å betale med VISA via mobil er den store nyheten i 2013. Vi kommer til å få mange muligheter til å utføre betaling av diverse varer og tjenester på mobil.

Den ene metoden for å betale slik er å holde telefonen bort mot en betalingsterminal og aktivisere betalingskortet som ligger inni SIM-kortet på telefonen. Kommunikasjonen vil da skje via NFC (Near Field Communication), som mange moderne telefoner er utstyrt med nå.

Den andre måten å betale på er via en nettside med en tjeneste som Visa har kalt forV.me. Her lagres all den nødvendige informasjonen som trengs for å utføreen betaling og man trenger bare å klikke på V.me-ikonet og taste inn pinkoden sin som man har fått på forhånd.

I 2012 ble folks visakort i hele Europa brukt 31,3 milliarder ganger til en omsetning i betalingsterminalene på 1,31 billioner euro. Det er 1 euro for hver 6,75 som ble brukt i fjor i verdensdelen, det er et enormt tall og noe av dette kommer nå til å gå via mobilbetaling. I Norge brukte vi kortene våre, Visa og andres, til å betale 492 milliarder kroner pr. år.

Når betalingen kommer på mobil er det viktig at sikkerheten er i høysetet, derfor utvikles det sterke sikkerhetssystemer som skal stå imot hacking og svindelforsøk. Husk bare på at hvis du blir svindlet eller hacket og du taper penger på kortet så kan VISA eller banken din være ansvarlig og må dekke tapet ditt, mobilbetaling med VISA skal være risikofritt for den som bruker det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *